20 anys d’una asolellada experiència

No sé si és l’esperit obrer que recorre el barri des de temps immemorials o el punt de càlida humanitat que, com a Gràcia o Sants, és difícil de doblegar i reviu constantment als seus il•lusos enterradors. Però el cas és que, al costat de la nova ciutat digital, la imaginació, la cooperació i la fraternitat s’hi fan un forat i consoliden experiències comunitàries que, en alguns casos, ja porten 20 anys de vida. D’algunes d’elles (negocis amb accent local com el Cau del Poblenou, ja n’hem parlat #desdelnuvol. D’altres, com el que ens ocupa i presento avui, m’ha vingut ha trobar a través del Setmanari Directa, i, tot i viure al Sol de la Barceloneta, il·lumina el veí Poblenou amb els seus projectes comunitaris.

Parlo de la Fundació Desenvolupament Comunitari (la FDC) que, en el seu web, es defineix com a

“entitat d’economia social i solidària creada l’any 1993 que treballa en la recerca i experimentació d’eines de transformació social a través del diàleg.

Amb un equip transdiciplinar, acompanyem a professionals de l’àmbit públic i privat, polítics, organitzacions de base, ciutadania no organitzada i altres agents socials al territori, en el treball comú, en la gestió del conflicte i en el foment de la convivència.”

Tot un referent que avui mateix s’aplega al Luz de Gas i, de la mà d’un soci de renom internacional, el jazzista Ignasi Terraza, aprofita per fer allò que sap fer: fer de l’aniversari, economia solidaria i social.

Per molts anys!

Publicat per

lluismauriselles

https://about.me/lluismauriselles

One thought on “20 anys d’una asolellada experiència”

  1. Coses del núvol i la improvització que porta enxarxada, pocs dies després de fer efectiu l’apunt, rebo un missatge al about.me que fa així:

    “Hola Lluís, Sóc l’Elena Rovira, responsable de Comunicació de la Fundació Desenvolupament Comunitari. Moltes gràcies pel teu post del Concert! Una sorpresa molt gratificant. Només una cosa -que no ho vas publicar però que sí que estava a La Directa-. No estem ubicats al Poblenou. La seu la tenim a la Fàbrica del Sol, al barri de La Barceloneta. Treballem amb molts territoris, entre d’altres, el projecte de cooperativisme al Poblenou, projecte finalista on aniran destinats els guanys que vàrem recaptar amb el concert solidari de dimecres passat. Quan vulguis, ens podem trobar i parlar d’aquest i d’altres projectes. Fins aviat Elena Rovira”

    I, com que soc un fan de la transparència, en faig l’esment i corregeixo la nota discordant de l’apunt, tot aprofitant per lligar-la amb una històrica relació entre el Poblenou i la Barceloneta: el tio Ché 😀

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s