Càlcul d’estructures en formació empresarial

Segur que després de l’apunt de la setmana passada, algun dels habituals del bloc deuen pensar que he deixat el món d’Internet per una obsessió laboral profunda.

Aquells que ho pensin, aquesta setmana se’n convenceran del tot. Però suposo que ser intraemprenedor a l’empresa pública ja té aquestes coses: vols millorar, et donen les eines per fer-ho i acabes embolicat amb els fils de la teva pròpia empenta.

I és que, si fins ara, portava temes de comunicació digital a la Direcció Operativa d’Empresa i, de fet, l’apunt de la darrera setmana encara bevia d’aquesta vella funció, ara he mudat d’habitació sense sortir de la mateixa casa. I he passat a gestionar les xarxes socials del Cibernàrium, a l’hora que ajudo a donar cos a una nova Direcció Operativa, la de Formació que, nascuda del Cibernàrium, ordenarà i gestionarà l’activitat formativa de Barcelona Activa a partir del mes de gener del 2013.

Som doncs a boxes d’una nova etapa. Som preparant el cotxe, tot construint els nous models formatius, cercant sinergies entre formacions diverses i intentant posar ordre dins d’una àrea – la de la formació – que, feta des de l’administració, ha de donar eines a qui no pot arribar al mercat privat, però sense trepitjar-lo i posant l’accent allà on l’oferta privada no arriba.

El repte, s’incrementa més encara en un moment de recursos limitats com l’actual. Crisi? Potser si, però en el sentit etimològic del mot: Crisi = oportunitat i canvi. I …en això estem.

En el meu cas concret, em trobeu reformulant la formació per a les persones emprenedores i les empreses. Una formació que sovint que, a les habituals càpsules de tres horetes tan pròpies de Barcelona Activa, hi vol unir nous programes d’aprofundiment – un xic més llargs, doncs – que facin de l’experiència laboral dels docents, el seu principal actiu.

Me’n sortiré? Ens en sortirem? Ara com ara, ho desconec, però tinc un trimestre per a fer proves i un ampli camp per corre, aquell que tu, benvolgut lector, benvolguda lectora, trobis a faltar.

Què t’agradaria aprendre per millorar l’esdevenir del teu negoci? De la teva empresa o projecte? Comenta, que t’estic escoltant.

Publicat per

lluismauriselles

https://about.me/lluismauriselles

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s