Això pot ser una #Womba!

L’altre dia, fent el repàs de piulades del meu TimeLine em va cridar l’atenció un apunt que enviava un dels meus coneguts digitals. L’autora del mateix era la @GemmaMasferrer, una de les dues inquietes ànimes que estan darrere del Projecte Womba.

Interessat com estic en nous models de negoci que facin el món una mica més digne, vaig començar a rascar la xarxa a veure si feia bon so i, el què em vaig trobar em va animar a fer una nota sobre l’empresa de la Gemma Masferrer i la @Iris_Salvat, dues llicències en Educació que un bon dia van pensar en la manera de guanyar-se la vida tot ajudant als altres de manera creativa.

El projecte Womba, paraula del bakwiri de les muntanyes del Camerún que es refereix al lleu somriure beatífic que se’ns dibuixa quan dormim, és una modesta arqueta amb una entrada i una sortida.

L’entrada és el Centre Cultural Benefik, un espai on mostrar qualsevol proposta cultural que resulti positiva per a millorar les relacions humanes de la ciutat de Barcelona. Els diners recollits en quotes de socis – i, penso jo, possibles entrades als espectacles – seran destinats a la sortida de la susdita arqueta.

I, quina és aquesta sortida?

Doncs la Fundació Songo, una entitat sense ànim de lucre que també pot rebre associats i donacions, però que es fixa l’objectiu de “fer realitat els somnis quotidians d’aquelles persones que necessitin un brot d’esperança.” I, per fer-ho, no els donen els peixos, sinó que volen posar-los en condicions de pujar a la seva barca i sortir ells mateixos a pescar. I, com a exemple, plantegen el cas d’un aturat de llarga durada:

“la nostra tasca consistiria a ajudar-la a trobar una feina mitjançant acords i convenis amb empreses, donant-li l’oportunitat de realitzar cursos gratuïts de formació, deixant-li roba per les entrevistes formals i assessorant-la sobre com les ha d’afrontar, enllaçant-la amb organitzacions o persones que puguin ajudar-la” en aquestes tasques.

Un mosaic emprenedor que desprèn bones aromes i que caldrà anar seguint, ja sigui #desdelnúvol o amb el plugim quotidià del Centre Cultural i la Fundació dels somnis més humans i entranyables.

Publicat per

lluismauriselles

https://about.me/lluismauriselles

3 pensaments sobre “Això pot ser una #Womba!”

 1. Bona nit Lluís!

  Primer de tot, moltes gràcies per aquesta magnífica entrada. És una bona manera de donar a conèixer la tasca que pretenem dur a terme d’una forma clara i breu. Ens fa molta il·lusió que hagis decidit compartir a la xarxa el nostre projecte!

  Tan sols volíem confirmar que, efectivament, els diners destinats a la Fundació Songo sortiran, no tan sols de les quotes dels possibles socis, sinó també, com bé assenyales, del que poguem recaptar de les entrades als espectacles que es duguin a al Centre Cultural Benefik.

  Esperem haver resolt el dubte de manera satisfactòria i, en qualsevol cas, tothom que ho vulgui es pot posar en contacte amb nosaltres. Estarem encantades d’atendre les vostres qüestions.

  Una abraçada!
  Iris & Gemma

  M'agrada

 2. Bon dia Lluís!

  El projecte s’ha vist afectat per algunes reestructuracions pel que fa a la forma jurídica i altres aspectes. Hem preferit també començar poc a poc per tal de gestionar el millor possible tot aquest entremat i créixer gradualment. Esperem però, assolir aquesta fita amb èxit a llarg termini.
  Pas de formiga, camí d’elefant…

  Moltes gràcies per recordar la nostra iniciativa i fer difusió de l’esdeveniment.

  Una abraçada!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s