De Kloudicats i Kloudicants!

Aquesta setmana les xarxes socials basculen entre la frivolitat habitual de les tendències, els corrons temàtics i les eleccions del 20 de novembre. En aquest darrer cas, amb dues vessants bastant definides: la més tradicional i sòlida dels partits i candidats, i la més líquida i fluctuant, de ciber-activistes i tecno-electors.

Però aquest apunt no té la voluntat de ser un passeig pel núvol, sinó de posar l’accent en una qüestió que, arran d’un canvi de concepte, ha sacsejat el núvol en les darreres setmanes, amb la consegüent pluja de piulades, apunts i noticies.

Qui va engegar la llebre o, si més no, qui em va piular que alguna cosa es movia al núvol va ser en Francesc Grau, un consultor de diplomàcia online que, en el seu imperdible bloc, publicava l’apunt “Klout: cuando tu identidad se reduce a un número” on presentava els mesuradors numèrics d’identitat digital i la rellevància que aquests poden tenir a l’hora de mesurar l’impacte real d’una Marca en aquests entorns. En el seu escrit, acabava qüestionant-ne la validesa a l’hora de prendre decisions. Si més no,fins al moment d’afinar els algoritmes de fons d’aquestes eines.

I quina sorpresa quan, quinze dies després d’aquest apunt, la premsa parlava del canvi d’algoritme de Klout –el més popular d’aquests mesuradors- i del fet que, alguns dels seus mesurats, perdessin punts en la seva influència mesurada.

Digues-li coincidència o revenja, però quatre dies després del canvi d’algoritme, en Miguel del Fresno, consultor i investigador en temes socials, publicava un divertit apunt titulat “Klout como fake (o el caso de la ardilla influyente)” on tornava a qüestionar-ho tot plegat amb alguns exemples força curiosos.

I és que, al núvol, com a la vida real, n’hi ha que qüestionen les estadístiques, els rànquings i les intencions, mentre uns altres treballen en la simplificació dels models i les xifres per a facilitar la tasca dels gestors de reputació al núvol de Marques personals i empresarials.

Per si ets tafaner, et diré que el meu klout actual ronda els 44 punts i que, segons aquest mesurador, sóc influent en Barcelona, Política i núvols. I, com a curiositat, em sembla un bon instrument.

Publicat per

lluismauriselles

https://about.me/lluismauriselles

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s