Quina és l’edat de l’esperit emprenedor?

El divendres, a la feina, era fent una d’aquestes tasques repetitives i rutinàries en què ho llançaries tot a rodar i canviaries d’ocupació, quan vaig rebre una trucada d’un emprenedor incansable que va arriar fins a les cavernes de l’empresa on treballo. Lògicament, li vaig indicar el camí o camins més adients, segons el meu parer, per dirigir els seus esforços comercials.

Abans, però, vaig aprofitar l’avinentesa per escoltar-lo atentament. Em va explicar la seva llarga trajectòria com a fotògraf fet a ell mateix. La seva trajectòria, amb feines per empreses de nivell, que compagina amb d’altres a la menuda. I em va expressar, lògicament, les seves necessitats actuals – i d’indicar-li algunes portes per on seguir la seva recerca de clients interessats actual. I, mentre escoltava l’entusiasme que desprenia, em va sorgir la pregunta que encapçala aquest apunt que tens davant dels ulls.

I és que, en Pedro, el fotògraf emprenedor, té 61 anys i una desmesurada passió per la seva professió. En Pedro no és només un fotògraf industrial i publicitari, sinó que, a més a més, és, com no em canso de repetir, un emprenedor, un d’aquests homes que s’ha fet a ell mateix i que segueix fent-se a ell mateix, com demostra la conversa mantinguda i el bon material que, després, em fa arribar per correu. Costa creure que no ha estudiat fotografia i que tot és fruït de l’experiència acumulada i de la passió per captar la realitat a través de l’objectiu.

En Pedro,com ja he dit, té 61 anys i això potser no el fa especial, crec que n’hi ha d’haver d’altres. Tot i que, si pensem en la seva generació, no parlem d’incombustibles emprenedors, sinó d’empresaris que ja s’han rodejat de gent més jove i que emprengui per ells. La trucada d’en Pedro, però, demostra que aquest fotògraf no ha renunciat a la dura tasca de picar totes les portes possibles i obrir-se a nous espais i col·lectius on exercir una professió que, si atenem a la seva web, coneix amb mestria.

El resultat de tot plegat em llença preguntes a l’aire: Quina és la millor edat per emprendre? Quan es perd la curiositat, l’energia, la innocència que ens fa emprendre projectes?

I una resposta ben evident: En Pedro ens demostra que no hi ha edat per deixar d’emprendre. Només cal passió pel què es fa i ganes de seguir-ho fent, sense deixar d’entendre que, qui t’escolta, és una persona, un individu que, potser, necessita l’espurna emprenedora que portes allotjada dins teu.

Publicat per

lluismauriselles

https://about.me/lluismauriselles

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s